Živé paradoxy - Robert Baroon, Redemptoristi - Slovo medzi nami, 2020

10,64 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čítaná
Živé paradoxy - Robert Baroon, Redemptoristi - Slovo medzi nami, 2020
Čítaná
Živé paradoxy - Robert Baroon, Redemptoristi - Slovo medzi nami, 2020

Živé paradoxy
Čítaná

Gilbert Keith Chesterton povedal, že Katolícka cirkev si drží svoje názory vedľa seba ako dve sýte farby, červenú a bielu... No odjakživa má zdravú nenávisť voči... Čítať viac

Vydavateľstvo
Redemptoristi - Slovo medzi nami, 2020
Počet strán
310

Gilbert Keith Chesterton povedal, že Katolícka cirkev si drží svoje názory vedľa seba ako dve sýte farby, červenú a bielu... No odjakživa má zdravú nenávisť voči ružovej. Katolícka viera znamená aj-aj, nie buď-alebo. Je to viera oslavujúca zjednotenie... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Výborný stav
  • Slovenčina
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Čítané knihy nám môžete poslať aj vy!

Pošlite nám svoje prečítané knihy a získajte poukážku na nákup.

Vyskúšať Knihovrátok

Naši škriatkovia odporúčajú

Šach a mat - Ali Hazelwood, CooBoo SK, 2024

Viac o knihe

Gilbert Keith Chesterton povedal, že Katolícka cirkev si drží svoje názory vedľa seba ako dve sýte farby, červenú a bielu... No odjakživa má zdravú nenávisť voči ružovej.
Katolícka viera znamená aj-aj, nie buď-alebo. Je to viera oslavujúca zjednotenie zdanlivo protichodných vecí - milosti a prirodzenosti, rozumu a viery, Písma a Tradície, duše a tela, pričom ich zjednocuje spôsobom, pri ktorom zostáva na mieste celá sila každého z týchto protichodných prvkov.
V knihe Živé paradoxy spája biskup Rober Barron, autor viacerých bestsellerov, témy a motívy, ktorých spojenie by mnohí považovali za nemožné alebo aspoň za veľmi zvláštne. Keď však na tieto protichodné skutočnosti hľadíme skrze Kristovo vtelenie, spájajú sa a ukazujú sa v novom svetle.

Biskup Róbert Barron, podobne ako Fulton Sheen pred ním, hovorí s autoritou, ktorá je viac než len biskupská. Svoju biskupskú autoritu totiž získal až dávno po tom, čo si získal dôveru a obdiv zástupov. Tieto krátke eseje ukazujú, ako sa mu to podarilo. 0 večných a ťažko uchopiteľných témach rozpráva fascinujúcim spôsobom. Jeho metódy akoby spájajú v jedno Chestertona, Tomáša Akvinského a štipku Boba Dylana - a táto zmes je namiešaná vždy správne. Jeho excelencii sa mimoriadne darí rozoberať najmä biblické témy. Jeho slová sú múdre a jasné. Prečo teda čítate mňa, keď môžete čítať jeho?
Čítať viac
Počet strán
310
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
135×210 mm
Hmotnosť
433 g
Rok vydania
2020
Naše katalógové číslo
1454103
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Redemptoristi - Slovo medzi nami
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

„Keď som nemal čo stratiť, dostalo sa mi všetkého. Keď som prestal byť tým, kým som bol, našiel som sám seba. Keď som spoznal poníženie, a napriek tomu som kráčal ďalej, pochopil som, že si môžem slobodne vybrať osud.“

Záhir - Paulo Coelho, 2008
Záhir
Paulo Coelho