Napoleon: general, mýtus, štátnik
E-kniha

Sto otázok a odpovedí

Veril Napoleon v Boha? Bál sa smrti? Prečo nosil uniformu plukovníka, hoci bol hodnosťou generál? Bol hrobárom Francúzskej revolúcie? A bola jeho armáda najlepšia na svete?... Čítať viac

Vydavateľstvo
mamaš, 2023
205 strán
3 hodiny čítania

Veril Napoleon v Boha? Bál sa smrti? Prečo nosil uniformu plukovníka, hoci bol hodnosťou generál? Bol hrobárom Francúzskej revolúcie? A bola jeho armáda najlepšia na svete?... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

12,90 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Napoleon: general, mýtus, štátnik - Thierry Lentz, mamaš, 2023
E-kniha
12,90 €

Viac o e-knihe

Veril Napoleon v Boha? Bál sa smrti? Prečo nosil uniformu plukovníka, hoci bol hodnosťou generál? Bol hrobárom Francúzskej revolúcie? A bola jeho armáda najlepšia na svete?

Napoleon patrí medzi najznámejšie postavy svetových dejín a už vyše dvesto rokov fascinuje historikov aj obrovské množstvo zanietených laikov. Jeho osud a osobnosť sú aj napriek početným životopisom dodnes nejednoznačné. Popredný francúzsky historik Thierry Lentz hľadá odpovede na sto otázok, ktoré poodhaľujú súkromný i verejný život cisára Francúzov, a z množstva dielikov skladá komplexný obraz Napoleona Bonaparta.
Čítať viac
Počet strán
205
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
2298113
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Francúzsko
Vydavateľstvo
mamaš
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

4 hodnotenia

4
0
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

Peter
Neoverený nákup
24.12.2023
Napoleon
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Čakal som viacale forma vysvetľujúca mýty dobre zvolena. Čakal som viac ale forma vysvetľujúca mýty dobre zvolena. Čakal som viac ale forma vysvetľujúca mýty dobre zvolena Čítať viac
2.12.2023
Pútavá, veľa nových informácií
Kniha, ktorá odpovedá na sto rôznorodých otázok o Napoleonovi, no ako celok odpovedá ešte aj ďalšiu veľmi dôležitú otázku. Prečo ho vlastne (takmer) všetci poznáme?
Thierry Lentz ide však ešte trošku ďalej a predstaví vám ho teda nielen ako silného vodcu, obratného politika a šikovného stratéga, ktorým Napoleon zjavne bol, ale aj ako človeka, ktorý má svoje záľuby, muchy a robí chyby. Mimochodom, viete ktorá chyba bola tá najväčšia?
Prevedie vás aj jeho detstvom a študentskými časmi, dozviete sa napríklad aj to, aké jedlá mu chutili, či ako to bolo s jeho "tenkrát poprvé"
.
Viete, či vyrastal v chudobnej alebo bohatej rodine? Bol naozaj nízky? Prečo ho na kresbách a obrazoch často vídame s rukou vo veste? A čo ženy? Mal nejakých potomkov? Sú nažive ešte nejakí dediči, či uchádzači o cisársky trón?
.
Niečo z tejto knihy o Napoleonovi už pravdepodobne viete, no niečo a že toho nebude málo, prekvapí aj tých najzbehlejších v tejto tématike.
.
Veľmi dobré, pútavé a náučné čítanie.
Čítať viac
40

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Overený zákazník
1.12.2023
Zaujímavé čítanie
Napoleon Bonaparte je jednou z historických postáv, ktorú pozná každý. Touto knihou si však môžete rozšíriť svoje obzory, pretože v sebe ukrýva 100 otázok a odpovedí, ktoré sú veľmi zaujímavé, hlavne tie nepolitické a nevojenské. Všetci o ňom vieme, že ,,mal odvahu, rýchlosť a bystré strategické oko", ale tu sa dočítate aj to, kedy sa z neho stal generál, mýtus a štátnik, v čom túžil napodobniť Alexandra Veľkého, a že mal rád hudbu.
Myslíte si, že vás už nič viac o ňom nemôže prekvapiť? Tu je zopár príkladov otázok z knihy:
Ktorá jeho bitka bola najväčšia? Prečo nosil uniformu plukovníka, keď bol hodnosťou generál? Bol nízkeho vzrastu? Mal rád hudbu? Veril v Boha? Prečo si vkladal ruku do vesty?
Ide ozaj o veľmi zaujímavé čítanie a mňa upútalo na konci písanie o jeho potomkoch. Myslím si, že takouto knihou nič nepokazíte, ak ju aj niekomu darujete, pretože je prehľadná, pútavá a obsahuje zaujímavé informácie, ktoré podávajú komplexný pohľad na známu postavu svetových dejín.
Čítať viac

„Nemusíš to všetko pochopiť. Len buď so mnou.“

Chatrč - William Paul Young, 2009
Chatrč
William Paul Young