Augustín – Môj život je dobrodružstvo - Raffaella Costa, Marco Giusfredi (ilustrátor), Postoj Media, 2024

13,25 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Augustín – Môj život je dobrodružstvo

Životný príbeh veľkého svätca nielen pre deti

Kniha Augustín – Môj život je dobrodružstvo je živý a presvedčivý opis života veľkého svätca. Žil v čase vzdialenom od nášho, a aj tak je moderný a nám veľmi blízky. Hovoríme o... Čítať viac

Vek
8-13
Vydavateľstvo
Postoj Media, 2024
76 strán
1 hodina čítania

Kniha Augustín – Môj život je dobrodružstvo je živý a presvedčivý opis života veľkého svätca. Žil v čase vzdialenom od nášho, a aj tak je moderný a nám veľmi blízky. Hovoríme o svätom Augustínovi, cirkevnom otcovi, geniálnom filozofovi, teológovi... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina
13,90 €

13,25 €

-5 %
U dodávateľa
Posielame do 5 – 7 dní

Naši škriatkovia odporúčajú

Úkryt času - Georgi Gospodinov, Odeon, 2024

Viac o knihe

Kniha Augustín – Môj život je dobrodružstvo je živý a presvedčivý opis života veľkého svätca. Žil v čase vzdialenom od nášho, a aj tak je moderný a nám veľmi blízky. Hovoríme o svätom Augustínovi, cirkevnom otcovi, geniálnom filozofovi, teológovi a biskupovi.

Autorka knihy Raffaella Costová živo a konkrétne rozpráva o Augustínovej ceste. Tá sa totiž v istých ohľadoch podobá ceste mnohých mladých ľudí našej doby. Augustín, vychovávaný matkou Monikou v kresťanskej viere, sa v puberte odvrátil od náboženského života, dokonca sa dostal medzi ezoterických manichejcov. Túžil po šťastí a slobode a odcudzil sa aj Monike. Až ako dospelý sa vracia k viere v Krista.

Ilustrácie Marca Giusfrediho, konfrontácia opisovaných udalostí s aspektmi života dnešných detí, otázky kladené v dialogickom tóne, to všetko pomáha nadviazať kontakt so skúsenosťou dnešných mladých čitateľov. A pritom objaviť Augustína ako živú prítomnosť, ktorá k nám hovorí aj po mnohých storočiach.
Čítať viac
Originálny názov
Agostino. La mia vita è un'avventura.
Počet strán
76
Väzba
pevná väzba
Rozmer
200×200 mm
Hmotnosť
383 g
ISBN
9788089994908
Rok vydania
2024
Vekové odporúčanie
8-13
Naše katalógové číslo
2491047
Ilustrácie
Štýl
duchovný
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Taliansko
Vydavateľstvo
Postoj Media
Pre koho
pre deti
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

2 hodnotenia

2
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

pred týždňom
Očarujúci príbeh veľkého filozofa pre detského čitateľa
Hovorí sa, že ak chceme dieťa posúvať v čítaní a v chápaní textu, máme mu ponúknuť knižku určenú pre vyššiu čitateľskú úroveň. Knižka o svätom Augustínovi taká je - očarujúci príbeh rozprávaný v prvej osobe priamo Augustínom sa hodí približne pre detských čitateľov od 8 rokov. Nie je to knižka určená len na zábavu (aj keď niektoré veci z Augustínovho života zábavné sú), ale skôr na žasnutie a skúmanie života tohto právnika, filozofa a učiteľa, ktorý sa po smrti stal svätcom a dodnes sa jeho diela študujú. Augustín tu popisuje svoj život so všetkým, čo v ňom bolo (samozrejme, primerane tomu, že ide o knihu pre detského čitateľa). Je v nej kus histórie, má životopisné črty s vnútornými drámami a je v nej aj sen o lepšom svete.
Ilustrácie sú viac než parádne, malých čitateľov poteší aj väčšie písmo. Kniha sama o sebe nie je hrubá, čiže dostaví sa aj čitateľský úspech po samostatnom prečítaní.
Čítať viac

Vydavateľstvo Postoj Media

Čítať viac

„To, čo je viac ako láska, je totiž mlčanie plné porozumenia.“

Ako chutí moc - Ladislav Mňačko, 2016
Ako chutí moc
Ladislav Mňačko