Aktualizácia II/9 - Trestný zákon, Poradca s.r.o., 2021

3,72 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Aktualizácia II/9 - Trestný zákon, Poradca s.r.o., 2021
Aktualizácia II/9 - Trestný zákon, Poradca s.r.o., 2021

Aktualizácia II/9 - Trestný zákon

Slobodný prístup k informáciám

    Vzhľadom na zmeny zákona o ochrane osobných údajov sa zaviedli obdobné zmeny aj v zákone o slobode informácii. Ide o zúžený okruh dôvodov z hľadiska účelu, na ktorý možno osobné... Čítať viac

    Séria
    Aktualizácie 2021
    Vydavateľstvo
    Poradca s.r.o., 2021
    Počet strán
    0

    Vzhľadom na zmeny zákona o ochrane osobných údajov sa zaviedli obdobné zmeny aj v zákone o slobode informácii. Ide o zúžený okruh dôvodov z hľadiska účelu, na ktorý možno osobné údaje sprístupniť, keďže sprístupňovať treba obvykle údaje osôb, ktoré... Čítať viac

    • Brožovaná väzba
    • Slovenčina
    3,90 €

    3,72 €

    -5 %
    U dodávateľa
    Posielame do 11 – 12 dní

    Dostupné v jednej knižnici. Požičať v knižnici

    Naši škriatkovia odporúčajú

    David Walliams: Najhoršie príšery na svete. Slovart, 2024
    Aktualizácia II/9 - Trestný zákon, Poradca s.r.o., 2021
    3,72 €

    Viac o knihe

    Vzhľadom na zmeny zákona o ochrane osobných údajov sa zaviedli obdobné zmeny aj v zákone o slobode informácii. Ide o zúžený okruh dôvodov z hľadiska účelu, na ktorý možno osobné údaje sprístupniť, keďže sprístupňovať treba obvykle údaje osôb, ktoré sú verejnosti menej známe a teda nie je žiaduca výnimka pre umeleckú činnosť, tlačové spravodajstvo, rozhlasové a televízne vysielanie.

    Titul obsahuje úplné znenia zákonov po ostatných novelách
    Zákon č. 211/2000 Z. z. o slobodnom prístupe k informáciám – po novele zákonom č. 373/2021 Z. z. (prvá novela)
    Zákon č. 300/2005 Z. z. Trestný zákon – po novele zákonom č. 357/2021 Z. z. (prvá novela)

    Cieľom novely Trestného zákona bolo odstrániť najzávažnejší problém v postihovaní neoprávneného zaobchádzania s látkami s anabolickým alebo iným hormonálnym účinkom (LAHU), sprísniť a rozšíriť postihovanie neoprávneného zaobchádzania s LAHU za spáchanie vyššie uvedených trestných činov s cieľom posilniť prevenciu a ochranu obyvateľov pred závažnou trestnou činnosťou. Zámerom novely zákona bolo zníženie náročnosti preukazovania trestnej činnosti týkajúcej sa neoprávneného zaobchádzania s LAHU, ktorá pri doterajšom znení ustanovení § 176 Trestného zákona neakceptovateľne komplikovala trestnoprávne postihovanie tejto závažnej trestnej činnosti. V zmysle ustanovení § 176 Trestného zákona bolo potrebné určiť, v akom rozsahu boli zneužité tieto látky, s ktorými páchateľ neoprávnene zaobchádzal. Bolo preto treba zistiť ich zloženie a následne aj cenu, čo vzhľadom na skutočnosť, že sa jednalo o látky z rôznych presne nezistiteľných zahraničných zdrojov, bolo veľmi komplikované. Rovnako nedostatočne prísne bolo v doterajšom ustanovení § 176 Trestného zákona ustanovené, že na prekročenie hranice trestnosti bolo v tomto prípade potrebné, aby hodnota LAHU presahovala 2 660 EUR, čo zjavne nedostatočne odzrkadľovalo nebezpečenstvo neoprávneného zaobchádzania s LAHU. Sprísnenie hranice trestnosti protiprávneho konania a postihu za takéto konanie bude mať pozitívny účinok ako z pohľadu individuálnej, tak aj generálnej prevencie pri trestnej činnosti spojenej s neoprávneným zaobchádzaním s LAHU.
    Čítať viac
    Väzba
    brožovaná väzba
    Rozmer
    150×212 mm
    Hmotnosť
    1012 g
    ISBN
    9771335612688
    Rok vydania
    2021
    Edícia
    Aktualizácie
    Naše katalógové číslo
    1235747
    Jazyk
    slovenčina
    Pôvod
    Slovensko
    Séria
    Aktualizácie 2021
    Vydavateľstvo
    Poradca s.r.o.
    Kategorizácia

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Hodnotenia

    Ako sa páčila kniha vám?

    „Na jeho očiach je niečo zvláštne - dokážete sa do nich zamotať ako do pavučiny.“

    Road trip - Beth O'Leary, 2022
    Road trip
    Beth O'Leary