Prvé kroky s počítačom - Jiří Hlavenka a kolektív, Computer Press

4,28 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Prvé kroky s počítačom - Jiří Hlavenka a kolektív, Computer Press
Prvé kroky s počítačom - Jiří Hlavenka a kolektív, Computer Press

Prvé kroky s počítačom

9. aktualizované vydanie

Aj najväčší expert na osobné počítače či špičkový programátor musel niekedy vo svojom živote spraviť prvé kroky - prvé kroky s počítačom, príslušenstvom, programami či s... Čítať viac

5,0 30 hodnotení
Vydavateľstvo
Computer Press
Počet strán
152

Aj najväčší expert na osobné počítače či špičkový programátor musel niekedy vo svojom živote spraviť prvé kroky - prvé kroky s počítačom, príslušenstvom, programami či s internetom... Čítať viac

  • Kniha
  • Slovenčina
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Dostupné v jednej knižnici. Požičať v knižnici

Ďalšie knižné vydania
Prvé kroky s počítačom - Jiří Hlavenka a kolektív, Computer Press, 2007
Brožovaná väzba
Slovenčina, 2007
Vypredané

Naši škriatkovia odporúčajú

Dokonalá smrť - Helen Fields, Lindeni, 2024

Viac o knihe

Aj najväčší expert na osobné počítače či špičkový programátor musel niekedy vo svojom živote spraviť prvé kroky - prvé kroky s počítačom, príslušenstvom, programami či s internetom. I ja som tieto kroky pred pätnástimi rokmi absolvoval a pamätám si, že mi to vôbec, ale vôbec nešlo.

V podobnej situácii sú dnes každým rokom desaťtisíce ľudí, ktorí si sadajú po prvý raz v živote za počítač. Táto kniha vo svojich predchádzajúcich vydaniach znamenala prvú pomocnú ruku pre veľkú časť z nich. Na Slovensku sa jej predalo viac ako 50 000 výtlačkov a stala sa tak zrejme najrozšírenejšou počítačovou knihou u nás.

Už 9. vydanie Prvých krokov je opäť podstatne prepracované. Je určené pre užívateľov moderného počítača, ktorý zodpovedá štandardu roku 2005. Znamená to, že je vybavený operačným systémom Windows XP Home či Professional (ohľad je braný i na užívateľov starších verzií) a má aj ďalšie moderné atribúty: balík kancelárskych programov, zvyčajne Office XP alebo 2003, ovláda moderné príslušenstvo a môže byť pripojený na internet.

Čo táto kniha spĺňa? Je predovšetkým písaná pre úplného začiatočníka, pre človeka, ktorý pri počítači v živote nesedel a nič o ňom nevie. Môže byť akéhokoľvek vzdelania či profesijného zamerania, môže to byť žena, muž či študent. V knihe ho predovšetkým naučíme s počítačom a jeho programami pracovať a v menšej miere aj o nich niečo vedieť. Dá sa to prirovnať k vodičskému kurzu vedenému príjemnou a vľúdnou formou. Naučíte sa "riadiť" počítač, vedieť približne, čo je vo vnútri a poradiť si, keď sa stane niečo nezvyčajné. Nestanete sa ešte skúseným a rutinovaným používateľom, ale už sa určite nebudete počítača báť a budete schopný s ním spraviť základné úlohy: spustiť ho, nainštalovať operačný systém a programy a všetko opäť vypnúť. Naučíte sa s počítačom komunikovať, zadávať mu príkazy a rozumieť jeho správam. Vytvárať dokumenty (listy, tabuľky, kresby ...), uložiť a tlačiť ich. Spoznáte internet a elektronickú poštu. A to nie je zas tak málo.
Čítať viac
Počet strán
152
Rozmer
150×215 mm
Hmotnosť
96 g
ISBN
8025112381
Naše katalógové číslo
54290
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Computer Press
Pre koho
pre začiatočníkov
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

30 hodnotení

29
1
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Vydavateľstvo Computer Press

Čítať viac

„Je len jedna vec prázdnejšia ako život bez lásky - život bez bolesti.“

Spasiteľ - Jo Nesbo, 2012
Spasiteľ
Jo Nesbo