Posledná čarodejnica
E-kniha

Príbeh liečiteľky a dôverníčky Márie Terézie

Rok 1735. Veľká vlna honu na čarodejnice v Uhorsku vrcholí. Felícia Šárošiová, pätnásťročná dcéra ostrihomského pekára, pochádza z rodiny, v ktorej ženy v každej generácii dedia... Čítať viac

Vydavateľstvo
Motýľ
264 strán
4-5 hodín čítania

Rok 1735. Veľká vlna honu na čarodejnice v Uhorsku vrcholí. Felícia Šárošiová, pätnásťročná dcéra ostrihomského pekára, pochádza z rodiny, v ktorej ženy v každej generácii dedia čarodejnícke schopnosti a ona je jednou z nich... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

11,90 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

„Prišla si sem, lebo sa chceš stretnúť s čarodejnicou z Gellértovej hory, však?“

Rok 1735. Veľká vlna honu na čarodejnice v Uhorsku vrcholí. Felícia Šárošiová, pätnásťročná dcéra ostrihomského pekára, pochádza z rodiny, v ktorej ženy v každej generácii dedia čarodejnícke schopnosti a ona je jednou z nich.

Felícia sleduje, ako jej milovanú tetu odvlečú, mučia a upália na hranici. Krásna Kata Šárošiová pred svojou smrťou zverí dievčaťu dôležitý tajomný predmet. Rodina Šárošiová musí utiecť pred prenasledovaním a v nádeji na nový život sa presťahuje z Ostrihomu do Budína, kde sa Felícia potajomky priúča liečiteľstvu a čarodejníctvu od tajomnej čarodejnice z Gellértovej hory.

Neskôr si so svojím manželom otvoria malú kaviareň vo Viedni a stane sa dôverníčkou Márie Terézie, ktorej pomáha svojimi liečiteľskými schopnosťami. Medzitým prebiehajú boje o rakúske dedičstvo. Felícia cíti, že musí svojimi znalosťami pomôcť zraneným vojakom, a to aj v prípade, ak sa takto stane podozrivou z čarodejníctva. Snahou pomôcť vojakom a dobrými úmyslami vystaví skúške krehké priateľstvo s Máriou Teréziou.

Jedinečný román z pera maďarskej spisovateľky Janky Fabián je plný mágie, kúzla a čarodejníctva.
Čítať viac
Počet strán
264
Naše katalógové číslo
1908267
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Motýľ
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

3,3 / 5

3 hodnotenia

1
1
0
0
1

Ako sa páčila e-kniha vám?

Vydavateľstvo Motýľ

Čítať viac

„Ti, kdo milují víc, než jim lze dát, jsou nakonec vždy na obtíž.“

Ani později, ani jinde - Delphine de Vigan, 2019
Ani později, ani jinde
Delphine de Vigan