Rozprávočky na dobrú noc - Aniela Cholewińska-Szkolik, Barbara Supeł, Sylvia Filipczak (ilustrátor), Stonožka, 2023

14,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Rozprávočky na dobrú noc

Najlepší spôsob, ako zaspať, je rozprávka pred spaním. Tieto hrejivé príbehy plné milých postavičiek a ich dobrodružstiev pomôžu najmenším čitateľom pripraviť sa na spánok. Keď... Čítať viac

Vek
4+
Vydavateľstvo
Stonožka, 2023
Počet strán
160

Najlepší spôsob, ako zaspať, je rozprávka pred spaním. Tieto hrejivé príbehy plné milých postavičiek a ich dobrodružstiev pomôžu najmenším čitateľom pripraviť sa na spánok. Keď si ich deti vypočujú pred spaním... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

14,90 €

Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 18 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Cilla Börjlind, Rolf Börjlind: Oko noci. Ikar, 2024
Rozprávočky na dobrú noc - Aniela Cholewińska-Szkolik, Barbara Supeł, Sylvia Filipczak (ilustrátor), Stonožka, 2023
14,90 €

Viac o knihe

Najlepší spôsob, ako zaspať, je rozprávka pred spaním.

Tieto hrejivé príbehy plné milých postavičiek a ich dobrodružstiev pomôžu najmenším čitateľom pripraviť sa na spánok. Keď si ich deti vypočujú pred spaním, umožnia im pripomenúť si emócie, ktoré prežili cez deň, vyvolajú pozitívne myšlienky a prenesú ich do farebného, harmonického sveta snov. Deti sa upokoja, čo im uľahčí zaspávanie. Navyše spoločne strávený čas pri čítaní rozprávok je neoceniteľným momentom vo vzťahoch rodičov a ich detí.

Zbierka rozprávok pre najmenších je dejom a rozsahom príbehu prispôsobená kognitívnym schopnostiam a úrovni koncentrácie detí vo veku štyroch rokov.
Čítať viac
Originálny názov
Bajki do poduszki
Počet strán
160
Väzba
pevná väzba
Rozmer
218×258 mm
Hmotnosť
773 g
ISBN
9788055189604
Rok vydania
2023
Vekové odporúčanie
4+
Naše katalógové číslo
1932391
Ilustrácie
Vydanie
1
Jazyk
slovenčina
Preklad
Vydavateľstvo
Stonožka
Pre koho
pre deti
Účel knihy
na dobrú noc
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

7 hodnotení

7
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Janka Baleková
Overený nákup
26.4.2024
Krásne čítanie
Knižka obsahuje veľa krásnych príbehov s peknou myšlienku. Je súčasťou našej kazdovečernej rutiny Čítať viac
Betka
Neoverený nákup
9.3.2024
Krásna knižka
V tejto knižke sa nachádzajú naozaj veľmi pekné príbehy a obsahuje aj krásne ilustrácie, nádherné farby. Neterke sa veľmi páčili všetky zvieratká. Čítať viac
6

Milujem čítanie kníh, ktorých dej ma unáša do knižného sveta. Nájdete ma aj ako knihomolky_spod_tatier na ig.

Jana Imrichova
Overený zákazník
23.10.2023
Hrejivé rozprávky na dobrú noc
Hoci sa to na prvý pohľad zdá jednoduché, v skutočnosti nie je až také ľahké nájsť takú knihu, ktorá by naozaj obsahovala krátke rozprávky vhodné na čítanie pred spaním. Kniha Rozprávočky na dobrú noc ponúka 21 krátkych rozprávok, ktoré sú ideálne na čas uspávania. Deti sa cez príbehy s milými protagonistami, ktorými sú najmä zvieratká (sliepočka, kravička, mravec, slimák, bocian, medveď, žabka...) prenesú do sveta dobrodružstva a mnoho sa s nimi aj naučia.
Pri detskej literatúre majú hlavne dospelí mnohokrát očakávanie poučnej funkcie – aby sa deti z knihy niečo naučili, odniesli si z príbehu vzorce očakávaného slušného správania, ale i hlboké pointy. Kniha Rozprávočky na dobrú noc iste ponúkne detským čitateľom veľa poučného. Každý príbeh v sebe cez hrdinov odsudzuje zlé ľudské vlastnosti a upriamuje pozornosť na tie pozitívne. Deti sa naučia, že všetko má svoj pravý čas, že priatelia nám pomôžu pochopiť, akú silu v sebe máme, že iným treba pomáhať... V knihe detský čitateľ nájde aj rozprávky s témami, ktoré možno pre neho nie sú jednoduché a príbehy mu pomôžu ich prekonať (tmy sa netreba báť, ako zvládnuť zlosť a hnev...)
Na rozprávkach v knihe je originálne aj to, že mnohé z nich obsahujú aj krátku rýmovanú básničku, ktorá celý príbeh podčiarkne a ozvláštni ho. Navyše, básničky sú jednoduché a rytmické, takže zaujmú detské ušká a deti sa ich iste aj ľahko naučia.
Knihu krásne dotvárajú milé farebné ilustrácie, ktoré sú veľké a pomerne dominantné. Tie potešia iste každé detské očko.
A čo by mala každá detská kniha obsahovať? No predsa aj humor a pasáže, kde sa dá zasmiať. A vtipné momenty v tejto knihe rozhodne nájdete. Úsmevná je napríklad sliepočka, ktorá chce vysedieť čokoládové vajíčko.
Hrejivé rozprávky v knihe sú ideálne „ušité“ na dobrú noc, majú ideálnu dĺžku, rozsahom sú krátke, primerané na čítanie pred spaním. Tvoria aj priestor na príjemný spoločný čas rodičov a detí, i podnety na ďalšiu diskusiu. Zbierka príjemných rozprávok Rozprávočky na dobrú noc je vytvorená pre najmenšie deti. Svojím príbehom i dĺžkou zodpovedá kognitívnym schopnostiam a schopnosti sústredenia sa detí v odporúčanom veku od štyroch rokov.
Čítať viac
13
Overený zákazník
16.9.2023
Kniha obsahuje 21 krásnych, rozsahom ideálnych, rozprávok na dobrú noc, z ktorých vyplýva aj ponaučenie a detské hlávky pripraví na spánok.

Naučia sa z nej, ako sa pekne hrať, zistia tiež napríklad, ako sa nám snívajú zlé sny či nebudú môcť zaspať spolu s medvedíkom, ktorý sa chystal na zimný spánok alebo spolu s mamkou sliepkou objavia v kurníku čokoládové vajce.

Nech už sa vašim deťom zapáči akákoľvek z týchto rozprávok, verte mi, že si ich užijete spolu s nimi ( a možno pred spaním upokoja aj vás), keďže tieto rozprávočky sú naozaj milučké a príjemné.

Kniha obsahuje aj veľmi pekné, veľké a farebné ilustrácie, ktoré krásne dotvárajú text a celkový dojem. Určite neurobíte chybu, ak si túto knižočku domov zadovážite, bude vám určite dobrým spoločníkom na dlhý čas. Taktiež je to skvelý tip na darček, keďže kniha je naozaj krásna. Dajte jej tiež šancu.
Čítať viac
Tatiana Kiss
Overený nákup
30.8.2023
Knižku som kúpila deťom ako darček pod vianočný stromček,trochu v predstihu.Je krásne ilustrovaná,rozprávky sú písané jemne v podobe príbehu,z ktorého vyplýva ponaučenie.Verim,že sa deťom bude veľmi páčiť. Čítať viac

„Svet je plný magických vecí, ktoré trpezlivo čakajú, kým budeme vnímavejší.“

Iba desať dní - Michaela Brnková, 2022
Iba desať dní
Michaela Brnková