Podivuhodný život Augusta Marche
E-kniha

Osiřelý chlapec vyrůstající v divadle na Broadwayi je vržen do ulic poválečného New Yorku. Jen díky drzosti a umění duchaplně vybruslit z absurdních situací uniká nástrahám... Čítať viac

Vydavateľstvo
Grada, 2023
256 strán
4-5 hodín čítania

Osiřelý chlapec vyrůstající v divadle na Broadwayi je vržen do ulic poválečného New Yorku. Jen díky drzosti a umění duchaplně vybruslit z absurdních situací uniká nástrahám života na ulici. I on však touží někam patřit a milovat. Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Čeština

13,07 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Marian Janik:Len jeden odtieň zrady.Marian Janik,2024

Viac o e-knihe

Osiřelý chlapec vyrůstající v divadle na Broadwayi je vržen do ulic poválečného New Yorku. Jen díky drzosti a umění duchaplně vybruslit z absurdních situací uniká nástrahám života na ulici. I on však touží někam patřit a milovat. Brilantní, jako břitva ostrý debut A. Jacksona odkazuje k dílům jako Podivuhodný případ B. Buttona či Svět podle Garpa.
Čítať viac
Počet strán
256
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
1951827
Štýl
dobrodružný
Jazyk
čeština
Vydavateľstvo
Grada
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,0 / 5

6 hodnotení

2
2
2
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

6.11.2023
Název naprosto přesně odpovídá obsahu, který dostaneme. Opravdu podivuhodný příběh života Augusta. Miluji příběhy, poválečného New Yorku, z prostředí divadel a ještě když se nám hlavní hrdina přímo narodí uprostřed představení, tak to je něco!

Opět jsem si nečetla anotaci, ale tady mě stačila nalákat obálka a právě ten zmíněný název. Udělala jsem velmi dobře, že jsem po knize sáhla, užila jsem si ji moc.

Příběh mě chytl od první stránky, osud Augusta mi nebyl jedno, chtěla jsem vědět, jak se se vším hoch popere a jak jeho život nakonec dopadne. Tolik emocí, které autor do knihy dal se nedá ani popsat. Hlavní hrdina je jednou dole, jednou nahoře a vše se střídá jak na houpačce a v tak rychlém sledu, že nestačíte ani vše vstřebat. U knihy jsem brečela, za minutu se smála, a v některých pasážích jsem ani nedýchala.

Přiznávám, že tohle nebude čtení pro všechny, i já čekala něco jiného, ale pro milovníky starého New Yorku to bude určitě lahůdka.
Čítať viac
10.8.2023
August March nemá jednoduchý život, už jeho začiatok bol značne tragický – narodil sa herečke cez prestávku vystúpenia v divadle, nuž a tá ho len pohodila medzi kostýmy a išla sa venovať svojim veciam. Ujala sa ho postaršia upratovačka a nechala ho žiť divokým životom plným drám a divadla.

Keďže August strávil v divadle väčšinu svojho detstva, má sklony k dramatickým vyhláseniam, shakespearovským monológom a, čo som na ňom mala najradšej, neželanému vylovovaniu krutej pravdy. Nevie ale nič o fungovaní reálneho sveta, a tak, až sa tam jedného dňa raz na vlastnú päsť vydá, je úplne stratený. Vďaka všetkým týmto skúsenostiam pre mňa čítanie bolo, ako už názov napovedá, ozaj podivuhodné, no i tak nesmierne krásne a čarovné.

Prežila som si spolu s hlavným hrdinom množstvo dobrodružstiev, získala som skúsenosť s vreckovým zlodejom, opilcom a stávkovým podvodníkom a aj napriek všetkým pádom, ktoré Augusta v živote postretli, nikdy nestratil na veselom duchu a priam až nákazlivej nádeji.

Ak hľadáte román, v ktorom vám učaruje hlavný hrdina a v ktorom sa môžete bez okolkov zamilovať do podmanivej atmosféry večne sa meniaceho mesta, Aaron Jackson pre vás má to pravé orechové.
Čítať viac
16

Čitateľka od roku 1993, lovkyňa antikvariátnych pokladov a milovníčka ilustrácií bookstagram @mrs.columbo.loves.reading

Irisa Krížiková
Overený zákazník
31.7.2023
Pikareskný príbeh o sirote z newyorského divadla napísaný láskovo-humorným spôsobom Vás prenesie do prvej polovice dvadsiateho storočia.
August March je zábavný hrdina, mladý muž, ktorý vyrastal v divadle medzi umelcami. Matka ho hneď po narodení opustila, a tak sa ho ujala stará práčka, ktorá ho našla v koši na bielizeň. Neskôr ho pod ochranné krídla vzal starnúci britský herec, ale zhodou okolností sa už v mladom veku musel August postaviť na vlastné nohy.
Román sa sám neberie vážne, do istej miery možno tak trochu paroduje Olivera Twista, je tam štipka z Arséna Lupina a tým, ako Augusta postretávajú v živote rôzne šialené situácie a náhody, pričom šťastie v nešťastí si podáva ruku s tragikomickými udalosťami, mi jeho príbeh typovo pripomenul filmového Forresta Gumpa.
Knižka aj vďaka tomu balansuje na hrane frašky a reality a postavy miestami čitateľ miluje, miestami neznáša.
Celý príbeh pôsobí sčasti starodávne, sčasti moderne, a zároveň sa ním celým nesie taká svojská atmosféra, takže aj keď je časový rámec stanovený, pri čítaní som stále mala pocit, že sa odohráva niekedy v 19.storočí.
Veľmi osobitá, ťažko definovateľná knižka. Ak máte náladu na niečo netypické, tak toto je možno to pravé orechové.
Čítať viac

Vydavateľstvo Grada

Čítať viac

„Úspech môžeme dosiahnuť buď tým, že sa usilujeme o naplnenie očakávaní, alebo tým, že meníme naše očakávania.“