Aktualizácia 2021 II/1 - Verejné obstarávanie, konkurz, Poradca s.r.o., 2021

5,43 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Aktualizácia 2021 II/1 - Verejné obstarávanie, konkurz

Reštrukturalizácia a exekúcie | Obchodné, občianske a trestné právo - úplné znenie po novelách

    Novelami zákonov sa upravujú niektoré ustanovenia osobitných právnych predpisov, ktorých zmenu alebo doplnenie si vyžiadala situácia s naďalej sa šíriacou nebezpečnou nákazlivou... Čítať viac

    Séria
    Aktualizácie 2021
    Vydavateľstvo
    Poradca s.r.o., 2021
    Počet strán
    384

    Novelami zákonov sa upravujú niektoré ustanovenia osobitných právnych predpisov, ktorých zmenu alebo doplnenie si vyžiadala situácia s naďalej sa šíriacou nebezpečnou nákazlivou chorobou COVID-19 na území Slovenskej republiky... Čítať viac

    • Brožovaná väzba
    • Slovenčina
    5,70 €

    5,43 €

    -5 %
    U dodávateľa
    Posielame do 10 – 11 dní

    Dostupné v jednej knižnici. Požičať v knižnici

    Naši škriatkovia odporúčajú

    David Walliams: Najhoršie príšery na svete. Slovart, 2024
    Aktualizácia 2021 II/1 - Verejné obstarávanie, konkurz, Poradca s.r.o., 2021
    5,43 €

    Viac o knihe

    Zákon č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní
    Zákon č. 455/1991 Zb. o živnostenskom podnikaní (živnostenský zákon)
    Zákon č. 385/2000 Z. z. o sudcoch a prísediacich
    Zákon č. 7/20005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii
    Zákon č. 233/1995 Z. z. o súdnych exekútoroch a exekučnej činnosti

    Zákony reagujú na pretrvávajúci negatívny vývoj epidemiologickej situácie na Slovensku, a s tým súvisiace opätovné vyhlásenie, resp. predĺženie núdzového stavu na území Slovenskej republiky. Aké zmeny prinášajú právne predpisy, nájdete v Aktualizácii s úplným znením zákonov.
    Konkurz a reštrukturalizácia
    Implementácia zmien a doplnení v zákone o konkurze a reštrukturalizácii sa javí ako nevyhnutná aj v súvislosti s aktuálnou COVID krízou. Štát, aby vedel zabezpečiť plnenie svojich úloh vo výnimočných situáciách, musí mať istotu, že v prípade potreby vie aktivovať prvky kritickej infraštruktúry, pričom základným predpokladom funkčnosti systému kritickej infraštruktúry je, že jeho prvky budú riadne prevádzkované a budú pod kontrolou spoľahlivých subjektov (prevádzkovateľov).
    Sudcovia a prísediaci
    Právna úprava zákona o sudcoch a prísediacich umožňovala, aby členom hodnotiacej komisie bol aj sudca, ktorý sa vzdal funkcie sudcu alebo ktorému zanikla funkcia sudcu z dôvodu dosiahnutia veku 67 rokov. Opomínala sa však kategória sudcov, ktorí boli odvolaní z funkcie sudcu z dôvodu dosiahnutia veku 65 rokov, ktorí môžu byť rovnako prínosní pre fungovanie hodnotiacich komisií, ktorých činnosť je potrebné zabezpečiť pre riadne fungovanie súdov, či už pri obsadzovaní voľných miest sudcov, v disciplinárnom konaní alebo pri pravidelnom hodnotení sudcov. Zámerom zákonodarcu bolo dosiahnuť stav, kedy sa na účely kreovania hodnotiacich komisií mienili využiť aj kapacity sudcov, ktorí boli odvolaní z funkcie z dôvodu dosiahnutia veku 65 rokov. Novela zákona tak napĺňa zámer v čo najširšej miere využiť kapacity emeritných sudcov v rámci hodnotiacich komisií.
    Verejné obstarávanie
    Novelou zákona o verejnom obstarávaní sa zosúlaďuje zákonná úprava so znením smernice 89/665/EHS, ktorý nevyžaduje uplatňovanie odkladnej lehoty pri postupe zadávania zákazky, pri ktorom sa nevyžaduje predchádzajúce zverejnenie oznámenia o vyhlásení verejného obstarávania. Cieľom úpravy je rozšírenie výnimky z povinnosti dodržiavania odkladnej lehoty na všetky priame rokovacie konania.
    Čítať viac

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Hodnotenia

    Ako sa páčila kniha vám?

    „Nakoniec som si spisovateľov rozdelil do dvoch kategórií: tých, ktorí vás nechajú prísť načas, a tých, ktorí spôsobujú meškanie.“

    Klub nenapraviteľných optimistov - Jean-Michel Guenassia, 2016
    Klub nenapraviteľných optimistov
    Jean-Michel Guenassia