Norská čítanka, Labyrint, 2016

16,45 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Norská čítanka, Labyrint, 2016
Norská čítanka, Labyrint, 2016

Norská čítanka

Gutenbergova čítanka současné norské prózy

    Čítanka přináší výběr z prozaické tvorby jedenácti současných norských autorů, z nichž většina je zatím v českém prostředí neznámá. Antologie přibližuje pohled nastupující... Čítať viac

    Vydavateľstvo
    Labyrint, 2016
    250 strán
    3-4 hodiny čítania

    Čítanka přináší výběr z prozaické tvorby jedenácti současných norských autorů, z nichž většina je zatím v českém prostředí neznámá. Antologie přibližuje pohled nastupující spisovatelské generace na současné Norsko... Čítať viac

    • Pevná väzba
    • Čeština, nórčina
    Vypredané

    Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

    Dostupné v piatich knižniciach. Požičať v knižnici

    Naši škriatkovia odporúčajú

    O malom sedmospáčovi, ktorý sa nebál tmy - Sabine Bohlmann, Verbarium, 2024

    Viac o knihe

    Čítanka přináší výběr z prozaické tvorby jedenácti současných norských autorů, z nichž většina je zatím v českém prostředí neznámá. Antologie přibližuje pohled nastupující spisovatelské generace na současné Norsko, v němž její představitelé akcentují především téma identity člověka 21. století, která je nabourávána složitými rodinnými vztahy, komplikovaným postojem člověka k sobě samému a vykořeněným životem v bohatém sociálním státu. Žánrově představují vybraná díla pestrou škálu textů od vtipných bajek, tíživé dystopie, novodobé interpretace biblických událostí, pseudohistorického dokumentu po minimalistické psychologické povídky či román o více než stovce vypravěčů.

    Každá ukázka v norském originále je zrcadlově doplněna českým překladem a medailonem autora, čítanka obsahuje rovněž bibliografii českých překladů z norštiny za období 1990-2016 a doslov přední české překladatelky z norštiny Jarky Vrbové. Kniha je určena jak studentům a zájemcům o norštinu, tak všem těm, kdo vyhledávají kvalitní současnou beletrii.
    Čítať viac
    Počet strán
    250
    Väzba
    pevná väzba
    Rozmer
    120×190 mm
    Hmotnosť
    305 g
    ISBN
    9788086349497
    Rok vydania
    2016
    Naše katalógové číslo
    251209
    Jazyk
    čeština, nórčina
    Vydavateľstvo
    Labyrint
    Kategorizácia

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Hodnotenia

    4,5 / 5

    2 hodnotenia

    1
    1
    0
    0
    0

    Ako sa páčila kniha vám?

    Recenzie čitateľov

    30

    Prečítam všetko čo si ku mne nájde cestu. :-) Okrem kníh sa vo voľnom čase sa venujem bylinkám a prírodnej terapii.

    Silvia Jágriková
    Overený zákazník
    5.3.2022
    Tieto dvojjazyčné Gutenbergove čitanky sú skvelá vec a nielen pri učení cudzieho jazyka. Krásne Vás prevedú výberom súčasnej prózy inej krajiny. Také siahnutie do inej kultúry, odlišného myslenia, nového prostredia a spestrenie všedného čítania.
    Antológie poviedok sprevádza aj v krátkosti predstavenie autorov. Užitočný je aj rozbor v závere knihy s prehľadom literatúry, stručné zhrnutie histórie, obľúbených žánrov v konkrétnej krajine, aj prehľad toho, čo vyšlo preložené do češtiny. (1990-2016)
    Ukážky boli rozmanité, zvláštne, vážne aj vtipné, niektoré ma nadchli, iné menej, ale stálo to za to. Každá krajina si zaslúži takúto čítanku.
    Čítať viac
    Andrea
    Neoverený nákup
    17.8.2017
    vyborna volba
    kniha ako idealny doplnok k B2 stupnu ucenia sa norciny. Poviedky obsahovo aj literarne kvalitne, niektore v bokmal (cakala som vsetky), ale aj tie v nynorsk boli "citatelne". Ked sa este trochu zlepsim v jazyku, planujem si urcite kupit 3 knihy, z ktorych uryvky boli v citanke. Čítať viac

    „Niekto musí začať u seba. Niekto musí vystúpiť dopredu a povedať a urobiť, čo je správne, pretože je to správne. Keď nikto nezačne, tak ľudia nemajú koho nasledovať.“

    Cesta králů - Brandon Sanderson, 2012
    Cesta králů
    Brandon Sanderson