Sto básní, DharmaGaia, 2022

27,13 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Sto básní, DharmaGaia, 2022
Sto básní, DharmaGaia, 2022

Sto básní

    Kniha Sto básní představuje zlatou éru japonské poezie, jak ji v době Heian pěstovala aristokracie u císařského dvora v Kjótu. Jejím jádrem je kompletní překlad sbírky Sto... Čítať viac

    Vydavateľstvo
    DharmaGaia, 2022
    Počet strán
    368

    Kniha Sto básní představuje zlatou éru japonské poezie, jak ji v době Heian pěstovala aristokracie u císařského dvora v Kjótu. Jejím jádrem je kompletní překlad sbírky Sto básní od sta básníků (Hjakunin iššu), kterou... Čítať viac

    • Pevná väzba
    • Čeština

    27,13 €

    Na sklade 1 ks
    Posielame ihneď

    Naši škriatkovia odporúčajú

    Rozhovory o vesmíre - Norbert Werner, Samuel Kováčik, N Press, 2024
    Sto básní, DharmaGaia, 2022
    27,13 €

    Viac o knihe

    Kniha Sto básní představuje zlatou éru japonské poezie, jak ji v době Heian pěstovala aristokracie u císařského dvora v Kjótu. Jejím jádrem je kompletní překlad sbírky Sto básní od sta básníků (Hjakunin iššu), kterou z tisíců veršů zařazených do tzv. Císařských antologií vybral a uspořádal slavný básník a literární teoretik Fudžiwara no Teika kolem r. 1236. Tato dodnes nejznámější sbírka klasické poezie je perlou na šňůře skvostných literárních děl starého Japonska.

    Do historického, literárního i výtvarného kontextu sbírky Sto básní zavede čtenáře obsáhlý úvod, zatímco doslov se soustředí na staré japonské poetiky a vysvětlení básnické dikce, figur a estetiky pětiverší waka (zvaných též tanka). Dalších sto deset přeložených básní ilustruje slohový vývoj této formy, její tematické a metaforické bohatství a jazykové zvláštnosti staré japonské poezie.

    Sto básní přeložila japanistka Helena Honcoopová, která též napsala komentáře a doprovodnou studii, a vybrala ilustrace.

    České vydání sbírky doprovází sto čtyřicet převážně barevných dřevořezů a maleb z 13.–20. stol. (Šunšó, Gakutei, Kunisada, Hokusai, Hirošige ad.).
    Čítať viac
    Počet strán
    368
    Väzba
    pevná väzba
    Rozmer
    135×200 mm
    Hmotnosť
    630 g
    ISBN
    9788074361302
    Rok vydania
    2022
    Naše katalógové číslo
    1748071
    Jazyk
    čeština
    Preklad
    Pôvod
    Japonsko,
    Vydavateľstvo
    DharmaGaia
    Kategorizácia

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Hodnotenia

    5,0 / 5

    1 hodnotenie

    1
    0
    0
    0
    0

    Ako sa páčila kniha vám?

    „Vždy, keď niekto umrie, starostlivo vygravírujú do náhrobku jeho dátum narodenia a smrti. Ale vlastne to jediné, čo sa skutočne ráta, je tá malá pomlčka medzi rokmi.“

    Kodanská pieseň piesní - Annette Bjergfeldt, 2021
    Kodanská pieseň piesní
    Annette Bjergfeldt