Miško a Brumko oslavujú - Katarzyna Kozlowska, Marianna Schoett (ilustrátor), Stonožka, 2024

12,29 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Miško a Brumko oslavujú

Predškolák Miško so svojím plyšovým kamarátom Brumkom pomôžu deťom uvedomiť si plynutie času prostredníctvom sviatkov v roku. Aké ročné obdobia poznáme? V akom poradí po sebe... Čítať viac

Séria
Miško a Brumko
Vek
3 +
Vydavateľstvo
Stonožka, 2024
40 strán
34 minút čítania

Predškolák Miško so svojím plyšovým kamarátom Brumkom pomôžu deťom uvedomiť si plynutie času prostredníctvom sviatkov v roku. Aké ročné obdobia poznáme? V akom poradí po sebe nasledujú jednotlivé mesiace? A kedy oslavujeme rozličné sviatky?... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina
12,90 €

12,29 €

-5 %
Na sklade 5 ks
Posielame ihneď

Naši škriatkovia odporúčajú

Sen jednej dcéry - Francine Rivers, Kumran, 2024
Miško a Brumko oslavujú - Katarzyna Kozlowska, Marianna Schoett (ilustrátor), Stonožka, 2024
12,29 €

Viac o knihe

Predškolák Miško so svojím plyšovým kamarátom Brumkom pomôžu deťom uvedomiť si plynutie času prostredníctvom sviatkov v roku.

Aké ročné obdobia poznáme? V akom poradí po sebe nasledujú jednotlivé mesiace? A kedy oslavujeme rozličné sviatky?

Dieťa sa to všetko učí vďaka pozorovaniu zmien, ktoré sa dejú v prírode. A pomáha mu aj to, že si počas roka pripomíname všelijaké výnimočné udalosti a slávime rozličné sviatky. Preto sa tentoraz Miško a jeho nerozlučný kamarát – plyšový macko Brumko – zúčastnia na rôznych oslavách a významných príležitostiach, či už sú to sviatky štátne (napríklad Deň vzniku Slovenskej republiky), náboženské (Vianoce a Veľká noc) alebo rodinné (narodeniny, meniny), a oslávia ich doma so svojimi najbližšími, alebo si ich pripomenú v škôlke so spolužiakmi. Fragment kolieska z hodín v rohu každej stránky zobrazuje ročné obdobie a názov mesiaca, na ktorý konkrétna udalosť pripadá.
Čítať viac
Originálny názov
Felus i Gucio świętują
Počet strán
40
Väzba
pevná väzba
Rozmer
205×250 mm
Hmotnosť
630 g
ISBN
9788055192420
Rok vydania
2024
Vekové odporúčanie
3 +
Naše katalógové číslo
2279875
Ilustrácie
Vydanie
1
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Poľsko
Séria
Miško a Brumko
Vydavateľstvo
Stonožka
Pre koho
pre deti
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

4 hodnotenia

4
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

6

Milujem čítanie kníh, ktorých dej ma unáša do knižného sveta. Nájdete ma aj ako knihomolky_spod_tatier na ig.

Jana Imrichova
Overený zákazník
3.3.2024
Ako plynie rok?
„1. júna máme sviatok my deti! Dospelí nám pripravujú rozličné prekvapenia, aby sme videli, aké sme pre nich vzácne a dôležité.“

„22. apríla má sviatok naša planéta. Učíme sa, ako by sme sa o ňu mali starať a ako chrániť prírodu.“

Miško a Brumko už deti zoznámili so škôlkou, naučili ich, ako sa správať, pomohli im spoznať rôzne pocity a objavili s nimi povolania. V najnovšej knihe deťom knižní kamaráti predstavujú plynutie jednotlivých mesiacov počas roka, v ktorých si pripomíname rôzne udalosti a slávime sviatky.
Miško a Brumko sa zúčastnia na štátnych sviatkoch, akými sú Deň vzniku Slovenskej republiky. Chýbať, samozrejme, nesmú najznámejšie náboženské sviatky Vianoce a Veľká noc, ale i advent, pamiatka zosnulých či sviatok svätého Ondreja. Rok nám spestria aj sviatky, ktoré slávime doma narodeniny a meniny. Knihu malým čitateľom spríjemnia aj menej známe sviatky, akými sú svetové dni svetový deň bez áut, medzinárodný deň hudby, medzinárodný deň stromov, medzinárodný deň detskej knihy, deň pôvodných odrôd jabĺk a iné. Miško s Brumkom si spomínajú aj na tematické mesiace mesiac úcty k starším, mesiac knihy. Jednotlivé sviatky dopĺňajú aj dni, akými sú začiatok školského roka, prvý jarný, letný, jesenný i zimný deň.
Aby si deti slávenie jednotlivých sviatkov vedeli lepšie predstaviť, do oslavy ich vnesie pútavá ilustrácia na každej strane. Edukačné okienko tvorí aj fragment kolieska z hodín, ktorá sa nachádza v dolnom rohu každej strany, kde je zaznačené ročné obdobie a názov mesiaca, na ktorý zobrazovaná udalosť pripadá.

Kniha, podobne, ako celá doterajšia séria, vychádza v tvrdenej leporelovej forme vo väčšom formáte vhodnejšom aj do tých najmenších rúk. Na každej strane je výrazná ilustrácia, pod ktorou sa nachádza krátky a výstižný text k danému sviatku. Rodičia v knihe iste ocenia aj úvodnú stať o abstraktnom pojme čas, ktorý je pre deti často ťažko pochopiteľný. Doplnkom sú aj rady pre rodičov, ktoré oslovia svojou praktickosťou.
Na konci knihy malých zvedavcov poteší prehľadný graf všetkých štyroch ročných období, do ktorého medvedík Brumko začlenil obrázkové symboly jednotlivých sviatkov z knihy, a dokonca si pripravil aj pár úloh. Kniha je určená pre deti od 3 rokov.
Čítať viac
Eliška
Neoverený nákup
16.2.2024
Miško a Brumko oslavujú
Kniha veľmi potešila malú oslávenkyňu.
miluje príbehy Miška a Brumka a hneď po rozbalení darčeky ju aj chcela čítať.
Čítať viac

„Pôjdeme ďalej, až kým sa bude dať, a stále sa s obdivom budeme dívať na slnko či mesiac podľa toho, či bude deň či noc.“

Valčík stromov a oblohy - Jean-Michel Guenassia, 2017
Valčík stromov a oblohy
Jean-Michel Guenassia