Ghetto Palm - Michael Papcun, Vlna, 2023

10,00 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Ghetto Palm - Michael Papcun, Vlna, 2023
Ghetto Palm - Michael Papcun, Vlna, 2023

Ghetto Palm

Ghetto Palm – Ailanthus altissima alebo pajaseň žliazkatý. Invazívna drevina so sklonom rásť v nehostinných podmienkach mestských oblastí alebo na zle udržiavaných a opustených... Čítať viac

Vydavateľstvo
Vlna, 2023
Počet strán
88

Ghetto Palm – Ailanthus altissima alebo pajaseň žliazkatý. Invazívna drevina so sklonom rásť v nehostinných podmienkach mestských oblastí alebo na zle udržiavaných a opustených pozemkoch. Debutová zbierka Michaela Papcuna Ghetto Palm... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina

10,00 €

U dodávateľa > 5 ks
Posielame do 2 – 3 dní

Naši škriatkovia odporúčajú

Veci, ktoré sme vzdali - Lucy Score, AURORA, 2024
Ghetto Palm - Michael Papcun, Vlna, 2023
10,00 €

Viac o knihe

Ghetto Palm – Ailanthus altissima alebo pajaseň žliazkatý. Invazívna drevina so sklonom rásť v nehostinných podmienkach mestských oblastí alebo na zle udržiavaných a opustených pozemkoch.

Debutová zbierka Michaela Papcuna Ghetto Palm je o fungovaní v informačnom a vnemovom pretlaku. O potrebe unikať na okraj, v snahe vydlabať možné posolstvá z všadeprítomného šumu. Zastaviť trieštenie obrazu okolitého sveta aj seba samého.

V poetike zbierky sa mieša skutočnosť s alternatívnymi realitami a virtuálnymi svetmi, ľudia sa menia na svojich pluralitných avatarov. Irónia dorovnáva účet s melanchóliou a neodmysliteľné miesto tu zastávajú popkultúrne referencie, ako aj digitálny svet, kde hľadáme a strácame záchytné body pre vzájomné porozumenie. Práve na prežívanie naprieč budovanými a následne opúšťanými realitami odkazuje názov zbierky.

Michael Papcun sa narodil v druhej polovici 90. rokov v Piešťanoch. Študoval na bratislavskej VŠMU a FF UK v Prahe. Namiesto kultúry ho živí reklama. Básne publikoval v Rádiu Devín, v magazínoch Psí Víno a Vlna. S básnickou performanciou sa zúčastnil na festivale Tehláreň. V minulosti tiež laureát literárnej súťaže Medziriadky a Finalista súťaže Básne SK/CZ 2020. Príležitostne sa venuje hudobnej a filmovej publicistike.
Čítať viac
Počet strán
88
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
100×200 mm
Hmotnosť
215 g
ISBN
9788089550968
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
2335245
Štýl
filozofický, duchovný
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Vlna
Pre koho
pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

2 hodnotenia

2
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Viera
Neoverený nákup
11.2.2024
Divné, ale pekne divné
Nápadité slovné spojenia, autor sa vie pekne hrať so slovami.
Je to súčasné a dovolím si tvrdiť, že aj nadčasové.
Cítiť v tom citlivosť, šialenosť, určitú životnú skusenosť a zároveň plachosť a bolestivosť duše.
Tenká a vizuálne zaujímavá knižka, ktorá zaujme aj obalom aj obsahom.
Čítať viac

„Ľudia nazývajú čas krutým, ale čas je milosrdnejší ako oni. Ako sa skončí júnová noc pre zamilovaných, tak sa raz skončí i to, čo ľudia pomenovali "doživotný trest".“

Fajky - Iľja Erenburg, 2007
Fajky
Iľja Erenburg