Kníhkupkyňa z Paríža - Kerri Maher, Ikar, 2024

15,45 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Kníhkupkyňa z Paríža
Novinka

Príbeh ženy, ktorá zmenila svet literatúry

V roku 1919 si mladá Američanka Sylvia Beachová otvorí na tichej ulici v Paríži kníhkupectvo Shakespeare & Company, ktoré navždy zmení smerovanie svetovej literatúry... Čítať viac

Vydavateľstvo
Ikar, 2024
328 strán
5-6 hodín čítania

V roku 1919 si mladá Američanka Sylvia Beachová otvorí na tichej ulici v Paríži kníhkupectvo Shakespeare & Company, ktoré navždy zmení smerovanie svetovej literatúry... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina
17,90 €

15,45 €

-14 %
platí do 25. 6. 2024
Predobjednávka,
vychádza 18. 6. 2024

Naši škriatkovia odporúčajú

Putovné kino pána Saita - Annette Bjergfeldt, Premedia, 2024

Viac o knihe

V roku 1919 si mladá Američanka Sylvia Beachová otvorí na tichej ulici v Paríži kníhkupectvo Shakespeare & Company, ktoré navždy zmení smerovanie svetovej literatúry. Nájdu u nej druhý domov mnohí významní spisovatelia zo stratenej generácie, ako napr. Ernest Hemingway či Gertrude Steinová, vznikajú tu dôležité literárne spojenectvá. Hlboké priateľstvo sa vytvorí aj medzi ňou a írskym spisovateľom Jamesom Joyceom. Keď zakážu Joyceov kontroverzný modernistický román Odysseus, práve ona mu ho pomôže vydať pod záštitou Shakespeare & Company.

Úspech Joyceovho románu však ohrozí budúcnosť jej milovaného kníhkupectva. Celý svet začína sužovať hospodárska kríza a mnoho Američanov sa rozhodne opustiť Paríž a vrátiť sa domov. Sylviu zasiahne osobná i finančná kríza, jej priateľstvá sú podrobené tvrdej skúške. Hoci odjakživa verila v tvorivú silu kníh a literatúry, teraz začína pochybovať, či kníhkupectvo bolo jej najšťastnejší životný krok.
Čítať viac
Originálny názov
The Paris Bookseller
Počet strán
328
Väzba
pevná väzba
Rozmer
125×200 mm
ISBN
9788055193427
Predbežný dátum vydania
18. 6. 2024
Naše katalógové číslo
2359853
Vydanie
1
Štýl
napínavý, historický
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Spojené štáty
Vydavateľstvo
Ikar
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

Vydavateľstvo Ikar

Čítať viac

„Šľachetným skutkom by nemal stáť v ceste chladný rozum.“