Inteligencia - Osho, Eastone Books, 2018

8,99 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Inteligencia

Kreatívna odozva na prítomnosť

Kniha, ktorú držíte v ruke, je svedectvom odlišného prístupu jedného z najväčších duchovných učiteľov všetkých čias k ľudskej inteligencii. Odhaľuje skutočnosť, že záujem... Čítať viac

Vydavateľstvo
Eastone Books, 2018
Počet strán
200

Kniha, ktorú držíte v ruke, je svedectvom odlišného prístupu jedného z najväčších duchovných učiteľov všetkých čias k ľudskej inteligencii. Odhaľuje skutočnosť, že záujem spoločnosti, v ktorej žijeme, je stotožňovať intelekt s inteligenciou... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina

8,99 €

Na sklade > 5 ks
  • Osobný odber 28. 5.
  • Na vašej adrese 28. 5.

Osobný odber

Kníhkupectvá
28. 5.
balíkovo
28. 5.
AlzaBox
28. 5.
Packeta
28. 5.
Slovenská pošta
(na poštu)
28. 5.
BalíkoBOX
28. 5.

Doručenie na adresu

Kuriér Packeta HD
28. 5.
Kuriér GLS
28. 5.
Slovenská pošta
(na adresu)
28. 5.

Dostupné v piatich knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Rebecca Yarros. Všetkými zmyslami. Lindeni, 2024

Viac o knihe

Kniha, ktorú držíte v ruke, je svedectvom odlišného prístupu jedného z najväčších duchovných učiteľov všetkých čias k ľudskej inteligencii.
Odhaľuje skutočnosť, že záujem spoločnosti, v ktorej žijeme, je stotožňovať intelekt s inteligenciou a podporovať memorovanie, pamäť, lebo tým nás
čoraz viac ovláda myseľ.
Lenže myseľ by nám mala slúžiť, mali by sme ju ovládať my, inak sa utlmuje rozvoj nášho vedomia a tým aj inteligencie. Inteligencia je rastom vnútorného vedomia. Nesúvisí s vedomosťami, súvisí s meditatívnosťou. Inteligentný človek nefunguje na základe svojich minulých skúseností, ale funguje v prítomnosti. Nereaguje, ale odpovedá.
V mysli je vypínač. Volá sa bdelosť, vedomie, pozorovanie. Keď začneme myseľ pozorovať, zastaví sa. Osho podnecuje čitateľov, aby pozorovali, meditovali, obracali sa do svojho vnútra a prostredníctvom toho žili inteligentne – teda v prítomnosti.
Čítať viac
Počet strán
200
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
145×207 mm
Hmotnosť
264 g
ISBN
9788081093470
Rok vydania
2018
Edícia
Nový spôsob žitia
Naše katalógové číslo
429139
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Eastone Books
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Kúpte spolu
Inteligencia - Osho, Eastone Books, 2018
Radosť - Osho, Eastone Books, 2016
17,98 €

Hodnotenia

4,6 / 5

5 hodnotení

3
2
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

11

Od leta 2018 sa finančne vzdelávam, vediem osobný rast a sebarozvoj a študujem IT - programovanie

Dušan Fajnor
Overený nákup
21.4.2023
Inteligencia - Kreatívna odozva na prítomnosť
Recenzie:

O čom pojednáva táto Kniha?

Inteligemcia znamená nepripominať si minulosť a neupriamovať sa na budúcnosť, ale využiť čo najviac prítomný okamih, ktorý je k dispozícii.

Kniha je svedectvom odlišného prístupu jedného z najväčších duchovných učiteľov všetkých čias k ľudskej inteligencii. Odhaľuje skutočnosť, že záujem spoločnosti v ktorej žijeme je stotožňovať intelekt s inteligenciou a podporovať memorovanie a pamäť, lebo tým nás čoraz viac ovláda myseľ. Lenže myseľ by nám mala slúžiť, mali by sme ju ovládať my, inak sa utlmuje rozvoj nášho vedomia a tým aj inteligencie.

Inteligencia je rastom vnútorného vedomia. Nesúvisí s vedomosťami, súvisí s meditatívnosťou. Inteligentný človek nefunguje na základe svojich minulých skúsenosti, ale funguje v prítomnosti. Nereaguje, ale odpovedá.

V myslí je vypínač. Volá sa bdelosť, vedomie, pozorovanie. Keď začneme myseľ pozorovať, zastaví sa. oSHo podnecuje čitateľov, aby pozorovali, meditovali, obracali sa do svojho vnútra a prostredníctvom toho žili inteligentne - teda v prítomnosti.

Kniha sa podrobne zaoberá aj:

Meditacia

Čo mi táto kniha dala, v čom mi pomohla a kam ma nasmerovala?

Kniha má moc transformovať staré, známe, isté a bezpečné filozofické-duchovné vedomosti a múdrosti, dohody a presvedčania na nové, neznáme, neisté a nebezpečné. Kniha mi dopomohla rozvíjať filozofické-duchovné vedomosti a múdrosti, nútila ma premýšľať, rozširuje moju slovnú zásobu, vzdeláva ma, vedome a filozoficky-duchovne obohacuje. Kniha mi transformovala skutky a činy spolu s výsledkami vedúce k filozofickej-duchovnej slobode.
Čítať viac

Vydavateľstvo Eastone Books

Čítať viac
Kúpte spolu
Inteligencia - Osho, Eastone Books, 2018
Radosť - Osho, Eastone Books, 2016
17,98 €

„Nikdy som nestratil zo zreteľa, čo znamená byť civilizovaný človek. Vedel som, že prežitie by nemalo zmysel, keby som sa musel stať podliakom...Viete, jedlo na prežitie nestačí. Neexistuje liek na morálne zásady. Ak ich človek stratí, príde aj o seba.“