Audiokniha
ZVESTOVATEĽKY - Rút Krajčiová- Krajinská, Združenie žien AGLOW v SR, 2022
Audiokniha
Audiokniha
ZVESTOVATEĽKY - Rút Krajčiová- Krajinská, Združenie žien AGLOW v SR, 2022
Audiokniha

ZVESTOVATEĽKY
Audiokniha

Audiokniha ZVESTOVATEĽKY, ktorú napísala Rút Krajčiová-Krajinská. Názov knihy Zvestovateľky vznikol na základe textu z Biblie - Žalmu 68:12. Jej autorka Rút Krajčiová-Krajinská... Čítať viac

Vydavateľstvo
Združenie žien AGLOW v SR, 2022
Interpret
Dĺžka
5:26

Audiokniha ZVESTOVATEĽKY, ktorú napísala Rút Krajčiová-Krajinská. Názov knihy Zvestovateľky vznikol na základe textu z Biblie - Žalmu 68:12. Jej autorka Rút Krajčiová-Krajinská sa nám zverila so svojím hľadaním v Biblii ... Čítať viac

  • MP3 na stiahnutie
  • Slovenčina

12,00 €

Ihneď na stiahnutie

Naši škriatkovia odporúčajú

ZVESTOVATEĽKY - Rút Krajčiová- Krajinská, Združenie žien AGLOW v SR, 2022
Audiokniha
12,00 €

Viac o audioknihe

Názov knihy Zvestovateľky vznikol na základe textu z Biblie - Žalmu 68:12. Jej autorka Rút Krajčiová-Krajinská sa nám zverila so svojím hľadaním v Biblii v Starom zákone. Je dobrou pozorovateľkou dávnoveku i súčasnosti."Pán prikázal hovoriť a veľký je zástup zvestovateliek víťazstva: Utekajú králi vojsk, utekajú a pani domu delí korisť. Zostanete ležať medzi košiarmi? Postriebrené sú krídla holubice, jej perute sú zo žltkastého zlata." - Žalm 68:12-14Keď Rút objavila tento žalm, bola už na ceste hlbšieho poznávania Božieho slova, ktoré sa stalo dôležitým usmernením pre jej život. Zistila, že Biblia je kniha nielen o Bohu, ale aj o mnohých ľuďoch, ktorých životné príbehy ožívajú na jej stránkach. Slovo autora … rozhodla som sa si bližšie všimnúť nielen biblické ženské postavy, ale aj mužov, deti a okolnosti, ktoré dotvárajú kolorit ich života. Jednotlivé príbehy sú zapísané v Biblii na rôznych miestach a dalo mi dosť práce tieto príbehy chronologicky zosumarizovať. Som šťastná, že som sa na to dala, lebo je úžasné sledovať výnimočnosť biblických žien v jednom ucelenom, spoločnom príbehu, ktorý je osadený do krásneho historického rámu. Každá z nich je iná a porovnateľná s nami sučasničkami. Ponúkajú nám odkaz, ktorý má pre nás hodnotu. Hudba Miriam Kaiser zo Šalamúnove siene celý odkaz starovekého Izraela podčiarkla.Kapitola 1 - RozhodnutiaKapitola 2 - PovolanieKapitola 3 - Si tu pre tento časKapitola 4 - Dve včelyKapitola 5 - Dar z nebaKapitola 6 - ManželstvoKapitola 7 - Mladí hrdinovia
Čítať viac

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila audiokniha vám?

Recenzie čitateľov

Jana
Neoverený nákup
3.10.2019
Velmi zaujímavé a poučné čítanie navodí v čitatelovi potrebu zahĺbiť sa a prečítať si knihu kník Bibliu Čítať viac
Jarmila Rečníková
Neoverený nákup
13.7.2019
Zvestovateľky
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Knihu Zvestovateľky som si kúpila začiatkom mája v Brne, na jubilejnej - 50. ročnej konferencii sestier z Čiech a Slovenska z cirkvi BJB. Prečítala som ju ihneď na druhý deň po príchode domov /bol upršaný deň/ a pred mesiacom som si objednala 3 tieto knihy, aby som ich mohla podarovať svojím priateľkám, priateľom.
Rút Krajčiová, ktorá napísala túto knihu je kresťanka a tak je to kniha, ktorá môže osloviť kresťanov, ale i ateistov. Rút spojila totiž príbehy izraelských žien, ktoré dôverovali Bohu - a veriaci ľudia ich poznajú z Biblie - s príbehmi žien, ktoré spisovateľka pozná - poznala v súčasnosti. A tým je to zaujímavé a vzácne. Niektoré Bohabojné ženy v Izraelskej krajine v dávnej dobe, ale aj v dobe narodenia Pána Ježiša pred viac ako 2000 sú príkladom života viery a poslušnosti Bohu. A s takýmito ženami sa stretla aj dnes, pozná ich a takto ich vníma spisovateľka a predstavuje nám ich.
Po prečítaní knihy som napísala Rút Krajčiovej na fb, že najviac sa mi páčil príbeh jej vnučky Sárky. V 7. kapitole, ktorej Rút dala názov Mladí hrdinovia viery, veľmi zaujímavo opisuje neznáme dievčatko, ktoré v Biblii nemá ani meno, ale stala sa príkladom viery pre mnohých. Náman Sýrsky, najlepší generál sýrskej armády totiž z jednej lúpežnej výprave v Izraelskej krajine, vzal malé dievčatko - ako slúžku pre svoju ženu. Dievčatko bolo veľmi vnímavé a odvážne. Poznalo mocného a slávneho - živého Boha, ktorý si vyvolil izraelský národ za svoj národ, že dal mnohým vzácnym mužom viery - prorokom v Izraeli - moc konať dobre, zvestovať Jeho slávu, ba aj uzdravovať. A keď videla, že jej pán a pani sú veľmi skľúčení a smutní z ochorenia - malomocenstva pána Námana, rozhodla sa konať. Nezanevrela, nebola taká, žeby sa chcela pomstiť Námanovi preto, že ju uniesol z jej krajiny, z domu, od svojich milovaných, ale poradila... Verila Bohu, verila Jeho prorokom, že majú moc uzdraviť ho. Nebudem o tomto príbehu rozprávať ďalej. Prečítajte si ho v Biblii v 2. knihe Kráľov, 5. kapitole. Len ešte poviem, že Rutkina vnučka Sárka v škole, keď dostali za úlohu na konci školského roka napísať záverečnú ročníkovú prácu sa už v prvom ročníku rozhodla "zviditeľniť" svoju vieru. v Boha a písala o Knihe kníh-Biblii. Vyrastala v kresťanskej rodine, kde ju rodičia - i jej súrodencov, ale i starí rodičia viedli k viere a láske Bohu. A Sárkina stará mama sa zúčastnila prezentácie tejto práce v škole a písala o svojej malej vnučke, ktorá sa nehanbila a vyznala svoju vieru v Boha - dnes už je to tínedžerkae - a prirovnala ju k hrdinom viery.
Všetky príbehy, o ktorých píše Rút,sú popretkávané vierou, láskou a nádejou Bohu a to žien minulých, ale i súčasných. Sú to ZVESTOVATEĽKY, ktoré sa za svoju vieru nehanbili a nehanbia a zvestujú moc a slávu Boha-Otca-Stvoriteľa, Boha-Syna Pána Ježiša Spasiteľa, Boha - Ducha Svätého - Posvätiteľa.
Nuž, čítajme a nechajme sa inšpirovať, milé dievčatá, slečny, ženy Slovenska.
Čítať viac

„Empatia, schopnosť počkať, pocit pokoja či lásky sa nedajú pestovať tempom skleníka a vyžadujú pozvoľný rast.“