Kuriérky - Judy Batalion, barecz & conrad books, 2023

26,00 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Kuriérky

Nevypovedané príbehy odbojárok v Hitlerových getách

Odvážne „dievčatá z geta” s nervami z ocele podplácali stráže gestapa, flirtovali s nemeckými vojakmi, pašovali ľudí, hotovosť, dokumenty, informácie a zbrane, no v neposlednom... Čítať viac

Vydavateľstvo
barecz & conrad books, 2023
Počet strán
548

Odvážne „dievčatá z geta” s nervami z ocele podplácali stráže gestapa, flirtovali s nemeckými vojakmi, pašovali ľudí, hotovosť, dokumenty, informácie a zbrane, no v neposlednom rade šírili pravdu o tom, čo sa páchalo na Židoch... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina

26,00 €

Na sklade 1 ks
  • Osobný odber 12. 6.
  • Na vašej adrese 12. 6.

Osobný odber

Kníhkupectvá
12. 6.
balíkovo
12. 6.
AlzaBox
12. 6.
Packeta
12. 6.
Slovenská pošta
(na poštu)
12. 6.
BalíkoBOX
12. 6.

Doručenie na adresu

Kuriér Packeta HD
12. 6.
Kuriér GLS
12. 6.
Slovenská pošta
(na adresu)
12. 6.

Naši škriatkovia odporúčajú

Sen jednej dcéry - Francine Rivers, Kumran, 2024
Kuriérky - Judy Batalion, barecz & conrad books, 2023
26,00 €

Viac o knihe

Odvážne „dievčatá z geta” s nervami z ocele podplácali stráže gestapa, flirtovali s nemeckými vojakmi, pašovali ľudí, hotovosť, dokumenty, informácie a zbrane, no v neposlednom rade šírili pravdu o tom, čo sa páchalo na Židoch.

Jeden z najdôležitejších príbehov druhej svetovej vojny, ktorý sa rozhodol sfilmovať aj Steven Spielberg. Písali o ňom USA Today, Washington Post, Boston Globe, Publishers Weekly a stal sa bestsellerom NEW YORK TIMES.

Mocná a inšpirujúca kniha Kuriérky prerozpráva skutočné svedectvá mimoriadnych žien, ktorých odvážne, no málo známe činy zatienil čas. Je to nezabudnuteľný príbeh vojny, boja za slobodu, výnimočnej chrabrosti, ženských priateľstiev a prežitia napriek neprajnému osudu.

Autorka Judy Batalionová, vnučka poľských preživších holokaustu, vás v knihe Kuriérky prenesie späť do roku 1939 a zoznámi vás s Reniou Kukiełkovou, pašeráčkou zbraní a kuriérkou, ktorá počas svojich peších a vlakových pútí naprieč okupovaným Poľskom riskovala život. Okrem Renie vám predstaví aj iné kuriérky, ozbrojené bojovníčky, tajné agentky a sabotérky, ktoré počas svojich misií takisto nasadzovali vlastný život.

Kuriérky ukrývali revolvery v bochníkoch chleba a zaváraninových pohároch a pomáhali budovať systém podzemných bunkrov. Flirtovali s nemeckými vojakmi, podplácali ich vínom, whisky a domácou stravou, svojím árijským vzhľadom ich zvádzali a potom zastrelili. Do povetria vyhodili koľajnice nemeckej zásobovacej trasy, ako aj mestskú vodovodnú sieť. Taktiež ošetrovali zranených a učili deti. To boli kuriérky.
Čítať viac
Originálny názov
The Light of Days
Počet strán
548
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
152×222 mm
Hmotnosť
782 g
ISBN
9788082580122
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
1712819
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Kanada
Vydavateľstvo
barecz & conrad books
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

3,7 / 5

3 hodnotenia

2
0
0
0
1

Ako sa páčila kniha vám?

„Váš smiech je naozaj ako nádherná dúha po búrke, povedal doktor Goel, a keď sa na ňu usmial, na lícach jej okamžite rozkvitli červené ruže.“

Dieťa vojny - Renita D´Silva, 2022
Dieťa vojny
Renita D´Silva