Príručka priateľov živej kultúry
Kniha o prekvapivo úzkych vzťahoch medzi zdravým jedlom a šťastným životom.
Kefír je symbiotické spoločenstvo mikroorganizmov, ktoré dokážu pretvoriť mlieko na kyslý, ľahko stráviteľný a dokonca liečivý nápoj. Kefír sa dá jednoducho pripravovať v domácich podmienkach. Kefírové mlieko z obchodu môže byť dobré – ale účinkami ani zložením sa domácemu kefíru nevyrovná.
V knihe nechýba návod ako sa doma starať o svoj kefír, recepty, príbehy a skúsenosti, a tiež vysvetlenie liečivého pôsobenia tohto kyslomliečneho nápoja. Nájdete tam rad zaujímavých článkov o našich mikrobiálnych priateľoch, o plnohodnotnej výžive, o pravekom pôvode kefíru či dokonca o tajomstve nesmrteľnosti.
Autor podotýka: „Túžim, aby mali naše deti možnosť žiť naplňujúce, zmysluplné a šťastné životy, aby sme sa ako spoločnosť rozvíjali do zdravia a krásy. Verím, že práve kefír je jeden z prostriedkov, ktorý nám dá silu čeliť spoločenským a ekologickým výzvam tejto pohnutej doby.“