Čitateľský klub Martinus
Kávy a čaje: Zázvorový čaj (BONThé)

5,49 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Prečítate na zariadeniach:

  • Pocketbook
  • Kindle
  • Smartfón či tablet s príslušnou aplikáciou
  • Počítač s príslušnou aplikáciou

Nie je možné meniť veľkosť písma, formát je preto vhodný skôr pre väčšie obrazovky.

Viac informácií v našich návodoch

Prečítate na zariadeniach:

  • Pocketbook
  • Kindle
  • Smartfón či tablet s príslušnou aplikáciou
  • Počítač s príslušnou aplikáciou

Viac informácií v našich návodoch

Prečítate na:

Neprečítate na:

Ako čítať e-knihy zabezpečené cez Adobe DRM?

Zázvorový čaj TOP #13

45g (20 x 2,25g)

    Bylinná zmes s výraznou chuťou zázvoru a sviežeho citróna. Dokonale zahreje organizmus, je vhodná pri liečbe a prevencii chrípky a chorôb z nachladnutia. Obsahuje množstvo... Čítať viac

    Výrobca
    BONThé, 2015

    Bylinná zmes s výraznou chuťou zázvoru a sviežeho citróna. Dokonale zahreje organizmus, je vhodná pri liečbe a prevencii chrípky a chorôb z nachladnutia. Obsahuje množstvo vitamínov a má antiseptické účinky.. Čítať viac

    • Káva/čaj

    5,49 €

    U dodávateľa
    Posielame do 9 – 10 dní
    Tento produkt momentálne nemáme na sklade, ale zvyčajne vám ho vieme zabezpečiť a odoslať do 9 – 10 dní. A posnažíme sa aj trochu rýchlejšie!

    Naši škriatkovia odporúčajú

    Obľúbená klasika - Mufasa: Leví kráľ
    Kávy a čaje: Zázvorový čaj (BONThé)
    5,49 €

    Viac o produkte

    Bylinná zmes s výraznou chuťou zázvoru a sviežeho citróna. Dokonale zahreje organizmus, je vhodná pri liečbe a prevencii chrípky a chorôb z nachladnutia. Obsahuje množstvo vitamínov a má antiseptické účinky.
    Navyše podporuje trávenie a pomáha pri cestovnej nevoľnosti - kinetóze.

    Zloženie: zázvor (min. 79%), fúzatka citrónová, citrón (min. 5,9%), prírodná aróma.

    Čaj vzniká spracovaním listov čajovníka. Z botanického hľadiska je čajovník (lat. Camellia sinensis) stálezelený krík, dorastajúci v prírode do výšky 5 až 15 metrov, výnimočne až okolo tridsať metrov. Na plantážach sú kríky udržiavané do výšky okolo jedného metra. Umožňuje to pohodlnejší zber čajových lístkov, mechanizáciu zberu a zvyšuje úrodu.
    Divoký čajovník rástol v juhovýchodnej Ázii, pri hraniciach Číny a Indie. Ako domestikovaná rastlina sa pestuje na mnohých miestach s vhodnými podmienkami. Medzi krajiny známe produkciou čaju patria Čína, India, Pakistan, Irán, Srí Lanka, Taiwan, Japonsko, Indonézia, Nepál, Austrália, Argentína a Keňa. Najlepšie sa mu darí v monzúnovom podnebí v subtropickom a tropickom páse, rastie na kyslejších pôdach, od hladiny mora až po nadmorské výšky okolo 2 500 m.
    Listy čajovníka sú dlhé od troch do dvadsaťpäť centimetrov a široké medzi jedným až desiatimi centimetrami. Dospelé listy sú hrubé, hladké a kožnaté, s krátkou stopkou. Čajové listy sa väčšinou zbierajú niekoľkokrát do roka, v niektorých oblastiach prakticky celý rok. Lístky sa zbierajú podľa takzvaných zberových formúl určujúcich, ktorú časť výhonku odštipnúť.
    Obvykle sú cennejšie mladšie a menšie lístky pri špičke výhonku a pupeň. Kvalitnejšie čaje sú vyrábané len z vrchných dvoch lístkov a pupeňa.
    Ďalšie spracovanie sa deje rôznymi spôsobmi, ktoré vedú k rôznym „druhom“ čaju. Základným faktorom je stupeň oxidácie (často sa využíva z chemického hľadiska nesprávny názov fermentácia).

    Tradičné je delenie do štyroch základných skupín:

    Zelené čaje: listy sa mechanicky narušia, ale oxidácia je rýchlo ukončená pôsobením tepla. V Číne sa na ukončenie oxidácie zvyčajne využíva sušenie na pare, v Japonsku prevláda sušenie na slnku, prípadne teplým vzduchom. Spracovanie je ukončené jeden až dva dni po zbere.
    Oolongy (vyslov úlong, taktiež modrozelené, polozelené čaje) – tvoria prechod medzi zelenými a čiernymi čajmi. Často sú pri príprave navoňané kvetmi, napríklad orchideou, osmanthom.
    Čierne čaje (taktiež červené čaje, tento názov sa pre farbu nálevu používa najmä v Číne): listy sa mechanicky narušia, oxidácia sa nechá úplne prebehnúť. Spracovanie trvá týždeň, ale aj dlhšie. Veľmi výrazný rozdiel je medzi ortodoxným ručným spracovaním a plne mechanizovanou výrobou metódou CTC (Crush, Tear, Curl), ktorou vzniká drvený substrát vhodný do čajových vrecúšok. V strednej Európe (a „západnej civilizácii“ všeobecne) je historicky najobľúbenejší práve čierny čaj.
    Pu-erh: je dvojnásobne oxidovaný čaj, ktorý sa necháva 'odležať' často aj po dobu niekoľkých rokov. Čím je pu-erh starší, tým býva viac cenený, pričom nezriedka sa predáva aj 15 až 20-ročný. Vyznačuje sa plnou, zemitou chuťou. Pravdepodobne má na organizmus pozitívne a mierne liečivé účinky.
    Biely čaj: vyrába sa iba z pupeňov a horných lístkov. Tie neprechádzajú mechanickým spracovaním ani oxidáciou. Biely čaj je takmer bezfarebný a pokladá sa za nápoj gurmánov.
    Naše katalógové číslo
    204222
    Hmotnosť
    45g
    Celková hmotnosť
    58 g
    Rozmer
    145×220 mm
    Balenie
    vákuové balenie
    Katalógové číslo výrobcu
    760212
    Kategorizácia

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu alebo škodlivý obsah

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Hodnotenia

    5,0 / 5
    6
    0
    0
    0
    0

    Ako sa páčil produkt vám?

    Recenzie čitateľov

    1
    Overený nákup
    10.11.2021
    Čaj je nesmierne chutný, no najmä má vysokú kvalitu. Po jeho uvarení mi ho veľa ľudí hodnotilo pozitívne a prostredníctvom mňa si ho objednali.
    reagovať
    Alexandra Waksmanská
    Overený nákup
    15.10.2021
    V obchodoch nájdete veľa čajov s malým podielom zázvoru, kde jeho chuť musíte naozaj hľadať. Ale tento čaj je naozaj vynikajúci a idem si dokúpiť aj iné druhy.
    reagovať
    9
    Overený nákup
    23.9.2021
    zazvorovy caj
    Kvalitný, výborná chuť, perfektný na jesenné a zimné obdobie. Praktické balenie. Určite si ho kúpim ešte raz.
    reagovať
    Henrieta Solovičová
    Overený nákup
    24.2.2021
    Bonthé čaje
    Najlepší zázvorový čaj-Bonthé,pijem ho každý deň. Ráno aj večer,ak mám dosť zásob.
    Neviem si bez neho predstaviť ani jeden svoj deň.
    reagovať

    Nasledovala dramatická odmlka – jedna z tých chvíľ, keď človeka oveje nový vietor, beh času sa zmení a život naberie celkom iný smer.
    Kniha: Zbohom, klamstvá (Cora Carmack)
    Zbohom, klamstvá
    • Cora Carmack